Hana Michopulu o vášni pro jídlo a proč je důležité vyrábět si jídlo vlastníma rukama

Hana Michopulu o vášni pro jídlo a proč je důležité vyrábět si jídlo vlastníma rukama

Hana Michopulu začínala je gastronovinářka. Založila časopis Apetit a pořádala první farmářské trhy. Napsala několik kuchařek a také si otevřela vlastní bistro.

Rozhovor můžete jednoduše poslouchat na vašem telefonu v těchto aplikacíchPoslechněte si v aplikaci

V rozhovoru uslyšíte:

  • co je opravdu původní a české jídlo
  • jak poznat nebezpečnou fermentaci
  • proč stále existují velkochovy
  • co je opravdový luxus v kuchyni
  • proč si Hanka do svého podcastu vybírá méně známé hosty

O epizodě

Dalším hostem je Hana Michopulu. Hanka je fenomén české gastroscény, pokud jste jen trochu fanoušci do jídla, jako jsem já, tak jste se “vlivem“ Hanky určitě setkali. Stačilo si někdy prolistovat Apetit, který vznikl jako výsledek Hančiny úspěšné rubriky o jídle v časopise Marianne. Nebo jestli si občas něco rádi koupíte na farmářských trzích, jejichž tradici Hanka více než před deseti lety pomáhala v Česku obnovit.

Hanka je inspirativní člověk, ktrého obdivuju v tom, kolik věcí dokáže dělat s upřímným zájmem a nadšením. Mám doopravdy rád jídlo, vaření a gastro obecně. Nicméně jen málokdo tolik chová v srdci vše spjaté s jídlem, jako náš dnešní host. Myslím, že to sami velmi rychle poznáte při poslechu této epizody.

Hodně zajímavým a mediálně probíraným tématem je zdravé jídlo – a v rozhovoru se pustíme do toho, co je zdravé a co ne. Proč je důležité dbát na kvalitu jídla, které dáváme do svého těla a jestli existuje univerzální recept na zdraví, který si můžeme uvařit?

Povídáme si i o tom, jak současná pandemie nastiňuje složitá rozhodnutí, která budeme muset činit v budoucnosti – a to i v oblasti produkce potravin. Globální oteplování nás nutně vede k tomu, že musíme přehodnotit způsob, jakým se k nám dostává jídlo na talíř.

Nejen, že věřím Hančině odhadu ohledně „gastro-budoucnosti”, ale taky mě nepřesnatává překvapovat, kolik toho ví o historii jídla – a to především českého. Uslyšíte tak, co je ryze český pokrm nebo jak dlouho trvá trend kuchařských celebrit nebo co teď Hanku nejvíc ve vaření baví. A když jsme u vaření, tak se také dozvíte, proč považuje za důležité, aby se lidé více snažili vyrábět jídlo vlastníma rukama. Mimo to uslyšíte, proč jsou důležité souvislosti a jak začít s vyráběním vlastního jídla, ať už jste na jakékoli gastro-úrovni.

Zajímavé odkazy a epizody

Partnerem podcastu jsou

Peblo – Rychlé, snadné, zdravé a nutričně vyvážené vaření. Použijte web protiproudu pro 20% slevu na všechny produkty do konce května 2020.

Moneta Money Bank – a jejich užitečná školení pro živnostníky. Zkuste třeba online kurz Základy investování pro OSVČ.

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook  Instagram  Youtube 

Vybrané rozhovory