Josef Dvořáček: O vztahu k půdě, kvalitě jídla a jak to dělat jinak

Josef Dvořáček: O vztahu k půdě, kvalitě jídla a jak to dělat jinak

Josef Dvořáček je jednatelem ve firmě Sonnentor a povídáme si o hledání dostatku v osobním životě a podnikání, využívání půdy, BIO potravinách a dalších tématech.

Rozhovor můžete jednoduše poslouchat na vašem telefonu v těchto aplikacíchPoslechněte si v aplikaci

V rozhovoru uslyšíte:

  • Jak smysluplně a šetrně podnikat
  • O poutních cestách a rodinných tradicích 
  • Proč se nevyplácí napodobovat ostatní
  • Jak zlepšit půdu pro další generace
  • Co dělat pro blahobyt planety a budoucí generace

O epizodě

„Střídání dostatku a nedostatku je skvělá škola.“ Josef Dvořáček je jednatelem ve firmě Sonnentor a povídáme si o hledání dostatku v osobním životě a podnikání. Mluvíme o lekcích, které se můžete naučit na zahradě nebo jak se naladit na rytm a cykličnost země. Uslyšíte o ekologické filosofii podnikání, o tom, že za každou cenu nemusíme růst (podnikatelsky i osobně) a jak růst skrze vizi ukotvenou v hodnotách a tradici. Rozebereme, co je vlastně nálepka „BIO”, jak se chováme k půdě a nebo jak je to s chemií v jídle. V kontextu příběhu Josefa naťukneme i téma autentičnosti, rodiny a důležitost pomalosti.

Zajímavé odkazy a epizody

Partnery podcastu jsou

Minutový Řečník – Praktické a zábavné kurzy prezentačních dovedností pro jednotlivce i firmy.

Dáme jídlo – Dlouhodobý partner podcastu. Vyzkoušejte aplikaci Dámejídlo pro dovoz jídla z restaurací nebo obchodů. Z Dáme marketu můžete mít věci již za 20 minut.

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook  Instagram  Youtube 

Vybrané rozhovory